VIDEO: Hoće li biti još snijega ili nam dolazi proljeće

Najave prognostičara su se obistinile – snježne padaline stigle su i u Slavoniju i Baranju. Snijega je palo tek oko dva centimetra, a s obzirom da temperatura nije niska, on se uglavnom brzo topio u dodiru s tlom. Hoće li ove zime biti još snijega ili nam ipak stiže proljeće, provjerila je ekipa STV-a.

Zimska idila u gradu na Dravi. Iako ga nema puno, snijeg je zabijelio Osijek. Tek toliko da nas podsjeti u kojem se godišnjem dobu još uvijek nalazimo. S obzirom da nije bilo obilnijih padalina, nije ni bilo problema u funkcioniranju grada. Unikomova zimska služba svoj je posao spremno odradila.

Osječki meteorolog Željko Lazanin predviđa kako će vrijeme biti sve stabilnije i bez snijega, a temperature će postepeno ići prema višim vrijednostima. Znači li to da je zimi došao kraj? Ili možda kako nas priroda nerijetko zna iznenaditi možemo očekivati još snježnih oborina.

Takva će situacija zasigurno najviše razveseliti poljoprivrednike koji će moći krenuti s radovima na polju. Polako, ali sigurno priroda se budi i proljeće nam je pred vratima. U skladu s tim temperature će postupno rasti, a na radost mnogih, cijene grijanja počet će padati.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari