Osječki stručnjaci zajedno rade na stvaranju ‘pametne olovke’

 

Osječki ETF, tvrtke MONO Software i Osijek danas te Poduzetnički inkubator BIOS, potpisale su sporazum o poticanju dugoročne stručne i znanstveno-istraživačke suradnje u području tehničkih znanosti.

Ujedinjenjem marketinških i softverskih stručnjaka te infrastrukturom koju će pružati Elektrotehnički fakultet i BIOS, očekuju brže i lakše probijanje na tržištu, ali i osiguranje novca  iz fondova EU. Jedan od prvih projekata kojeg će ostvariti zajedničkim snagama je “pametna olovka”.

Riječ je o posebnoj olovci koja bi trebala značajno ubrzati i pojednostaviti razne administrativne poslove.

Direktor tvrtke Mono Denis Sušac, rekao je kako je suradnja prirodan nastavak aktivnosti, jer su pojedinci, gledajući globalno, mali i teško mogu sami nešto učiniti.

– Treba nam znanje i iskustvo ETF-a i BIOS-a kako bismo radili ono što je naš dio posla, a to je software, riječi Sušeca prenosi Glas Slavonije.

Sudionici su se dotakli i problema zapošljavanja inženjera elektrotehnike, a dekan ETF-a Radoslav Galić rekao je kako će kroz 120.000 eura vrijedan projekt financiran sredstvima Europske unije omogućiti besplatno usavršavanje 30 inženjera koji će steći znanja za izradu web i mobilnih aplikacija.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari