Položen kamen temeljac za novu tvornicu Kandita

Svečanost polaganja kamena temeljca kojom je označen početak gradnje nove suvremene tvornice Kandit na području Industrijske zone Nemetin održana je danas u 12h, uz prisutnost lokalnih državnih dužnosnika, gospodarstvenika te brojnih osječkih uglednika.

Kamen temeljac za buduću proizvodnu halu polažu direktor Kandita Mario Műller i gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo.

Nova tvornica prostirati će se na 23.000 četvornih metara i ona za Kandit znači mogućnosti proizvodnje modernih, raznovrsnih proizvoda u skladu sa tržišnim trendovima te rast kapaciteta. Riječ je o značajnoj investiciji u regiji, i treba naglasiti da će gradnjom ove tvornice zapravo započeti razvoj tvrtke u novim tehnološkim i organizacijskim uvjetima.

Restrukturiranjem, reorganiziranjem i izgradnjom nove tvornice Kandit će spremno dočekati otvaranje tržišta EU te nastaviti moderno koncipiranim proizvodima osvajati potrošače u regiji. Završetak radova i konačno preseljenje tvornice planirano je u prvoj polovini 2014. godine.



Izgradnjom nove tvornice Kandit će spremno dočekati i tržište Europske unije, vrijednost ove investicije je 20 milijuna eura. Kandit je već u cijelosti redefinirao svoju strategiju nastupa na tržištu kroz nove proizvode, prošao značajne organizacijske i kadrovske promjene, osuvremenio način poslovanja i intenzivno radio na projektu nove tvornice čokolade i bombona.

Dodajmo ovome i kako je tvornica Kandit lani povećala prodaju svojih proizvoda na tržištu za 20 posto u odnosu na 2011. godinu, dok je u protekla 2 mjeseca prodaja veća za čak 30 posto.

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari