Proinvest u Osijeku: Radnici MK Slavonije izviždali ministre

Nakon Splita, četiri ministra svoj program poticanja gospodarstva nazvan Proinvest, danas predstavljaju u Osijeku.

Predstavljanje se održava na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, a ovaj skup radnici MK Slavonija odlučili su iskoristiti kako bi izrazili nezadovoljstvo stanjem u toj tvrtki čijim Nadzornim odborom predsjedava HNS-ov Stjepan Čuraj.

Radnici su nezadovoljstvo izrazili zviždanjem četvorici ministara.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak zastao je kod prosvjednika:

Mi vam ne možemo davati novac za plaće, jer nam to ne dozvoljava Agencija za tržišno natjecanje. Moramo naći strateškog partnera. Ako ne uspijemo idemo u predstečajni postupak gdje ćemo probati zadržati što više radnika.”

– Ministar Vrdoljak je htio problem prebaciti na neka druga vremena, pa čak i na sindikate. “Mi nećemo stati dok god se za nas ne nađu rješenja” – grmilo je iz megafona prosvjednika.

Podsjetimo, radnici MK Slavonije nezadovoljni su radom uprave na čijem je čelu Miljenko Babić, te su višekratno tražili njihove ostavke.

Uprava je početkom godine podnijela zahtjev za predstečajnu nagodbu nakon koje bi iz tvrtke trebalo otići 100 radnika.

Proinvest u Osijeku

Turneja ministara u sklopu koje predstavljaju ključne mjere za poticanje investicija i restrukturiranje gospodarstva, nakon Splita, stigla je u Osijek.

Ministri Branko Grčić, Ivan Vrdoljak, Tihomir Jakovina i Mirando Mrsić, te trojica zamjenika ministara Dražen Pros, Boris Lalovac i Jakša Puljiz poduzetnicima i lokalnim dužnosnicima s područja Slavonije i Baranje iznose kako potaknuti investicije temeljem zakonskih propisa, investicijskih ciklusa u poljoprivredi te kreditnim programima HBOR-a.

Izvor: republika.eu

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari