Gradski bicikli ponovno na raspolaganju građanima od idućeg tjedna

Gradski bicikli, nakon što su tijekom zime uklonjeni s ulica, od idućeg tjedna ponovno će biti na raspolaganju Osječanima.

Prema saznanju Glasa Slavonije trenutačno se radi na završnim detaljima prilagodbe, a postaje će se na Trg Ante Starčevića, te na punktu ispred Muzeja Slavonije u Tvrđi vratiti u idućih nekoliko dana.

Bicikle smo sklonili da ne stoje na kiši, snijegu i zimi u vrijeme kada ih nitko ne koristi, a i kako bismo prilagodili bicikle i postaje novom prototipu. Od prvog modela smo odustali i to je završena priča, a sada se detaljnije razrađuje upravo novi prototip koji je nastao na iskustvima prvog” – rekao je Bela Ikotić iz tvrtke BIOS za Glas Slavonije.

Na svakoj postaji nalazit će se četiri bicikla, a zadužiti se mogu s karticama koje su građani već preuzeli. Bicikli su u prvoj godini javnog korištenja pretrpjeli određenu štetu, a jedan bicikl je i ukraden , ipak statistički podaci pokazuju da se bicikl najčešće vraća na istu postaju s koje je i uzet, a namjera BIOS-a je proširiti stajališta na osam bicikala, ali i uvesti dva dodatna stajališta i tako unaprijediti uslugu koja je još uvijek u testnoj fazi.

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari