Proljeće je, a u meni nemir

Iza nas je relativno hladno, vjetrovito i kišno razdoblje, koje je obilježilo cijeli vikend. Na prostoru Slavonije i Baranje se temperatura zadržavala oko 5 C stupnjeva, dok se na obližnjem Papuku spustila ispod nule i rezultirala snježnim pokrivačem od 20 centimetara.

Možemo zaključiti kako je ovo bila i treća tradicionalna marčana bura te kako nakon nje i službeno dolazi proljeće. Iako današnji prvi dan proljeća nije baš odavao vrijeme sklono suncu, ugodnim temperaturama i cvrkutu ptica, od sutra možemo očekivati proljepšanje vremenskih prilika.

Utorak ćemo dočekati uz hladno jutro oko 0 Celzijevih stupnjeva, dok će tokom dana biti većinom poluoblačno s temperaturom do 10 C. U nastavku tjedna svaki dan će biti sve topliji i sunčaniji te prikladniji dobu godine, tako da opet možemo očekivati temperaturu do 20 C. Uz proljetni ugođaj i raspoloženje možemo se lagano pozdraviti sa zimom i zimskom garderobom pa vam ne preostaje vam ništa drugo nego pripremiti sunčane naočale i sa smiješkom ući u novo godišnje doba.

Tekst: Ž.V./SiB.hr

  


Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari