VIDEO: Zabrana izgradnje biciklističke staze kroz Kopački rit i prema Višnjevcu!

Milijune kuna Grad Osijek, Osječko-baranjska županija i druge jedinice lokalne samouprave uložile su u izgradnju biciklističkih staza koje su ubrojene među turističke strakcije ovoga dijela Hrvatske.

Dobar dio novca za izgradnju došao je i iz predpristupnih fondova, no biciklistička staza kroz jednu od najzanimljivijih ruta u cijeloj Hrvatskoj – Kopački Rit nedavno je udarila u birokratski zid koji su postavile državne institucije.

Gotovo četiri milijuna eura vrijedan je projekt asfaltiranja biciklističke staze kroz Kopački Rit, no sada postoji opasnost da će taj novac propasti. Nadležne državne institucije, naime, zabranile su asfaltiranje benta u Parku prirode, iako asfalta ima, primjerice i u nacionalnim parkovima Brijuni i Plitvice. Na slične zapreke naišao je i dio staze koji prolazi od Višnjevca do Pampasa u Osijeku.

A s državne razine usporen je još jedan važan projekt, ovoga puta zbog smanjenja novca u proračunu manje je i sredstava za Nacionalni projekt navodnjavanja. Osječko-baranjska županija samo za iduće tri godine za projektnu dokumentaciju za navodnjavanje osigurala je dvanaest i pol milijuna kunakojima su stvorene pretpostavke za nove investicije vrijednosti 750 milijuna kuna.

Na sastanku u županiji najavljeno i kako će nekoliko srednjih škola u Osječko-baranjskoj županiji uskoro promijeniti nazive. Škola za tekstil, dizajn i primijenjene umjetnosti u Osijeku postat će Škola za primijenjene umjetnosti i dizajn. Srednja strukovna škola Braće Radića Đakovo mijenja ime u Ekonomska i trgovačka škola Đakovo, ime Srednje strukovne škole Antuna Horvata preuzima dosadašnja Obrtnička škola.

Tekst i video: STV

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari