Luka će biti završena do 15. lipnja

Gradnja riječnog putničkog pristaništa na Dunavu u Aljmašu odvija se prema planiranoj dinamici.

Gradnja riječnog putničkog pristaništa na Dunavu u Aljmašu odvija se prema planiranoj dinamici.

Djelatnici Vodogradnje Osijek izvijestili su osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića, dožupana Jovana Jelića i njihove suradnike, načelnika Općine Erdut Jugoslava Vesića i njegova zamjenika Dragana Vulina, te predsjednika MO Aljmaš Ivicu Stankovića, koji su jučer posjetili gradilište na Dunavu, da je do sada napravljeno 50 posto planiranih radova.

Prema riječima Hrvoja Movrina, direktora Vodogradnje, luka, koju u cijelosti financira Osječko-baranjska županija, trebala bi biti spremna za pristajanje kruzera i drugih brodova 15. lipnja.

Župan Šišljagić obišao je i lokaciju na kojoj će se graditi više od tri kilometra pristupnih cesta do vinograda na području općine. I ta je investicija u cilju razvoja turizma na erdutskom području, riječ je o budućoj vinskoj cesti na ulazu u Dalj.

Općina Erdut opredijelila se za razvoj turizma, kazao je Vesić, pa ih stoga veseli što su naišli na potporu Županije u turističkim projektima. I treći projekt u kojem sudjeluje Županija je izgradnja Muzeja vina u središtu Dalja.


Tekst: D.Pejić (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari