VIDEO: Osječko-baranjska županija lider u privlačenju sredstava

Od travnja ove godine, kada je organiziran prvi krug natječaja, poduzetnici s područja Osječko-baranjske županije na različite načine "povukli" su gotovo četiri milijuna kuna iz programa Poduzetnički impuls 2012.

Od travnja ove godine, kada je organiziran prvi krug natječaja, poduzetnici s područja Osječko-baranjske županije na različite načine “povukli” su gotovo četiri milijuna kuna iz programa Poduzetnički impuls 2012. Ministarstva poduzetništva i obrta, što je najviše od svih hrvatskih županija.

Istaknuto je to na jučerašnjem radnom sastanku u Poduzetničkom inkubatoru BIOS, gdje se Dražen Pros, zamjenik ministra poduzetništva i obrta, sastao s osječko-baranjskim županom Vladimirom Šišljagićem, te predstavnicima Grada Osijeka, BIOS-a, Centra za poduzetništvo Osijek, tvrtke TERA Tehnopolis i Zadruge Poduzetnička mreža.

“Riječ je o ukupno 54 poduzetničke tvrtke s područja naše županije kojima su odobrena sredstva i, dakako, jako smo zadovoljni tom činjenicom. To će pridonijeti i razvoju tih tvrtki, ali i i te kako unaprijediti pozitivno investicijsko okruženje i značiti velike pomake u poduzetništvu i obrtu, dokvalifikaciju djelatnika i povećanju konkurentnosti. Jasno, stanje se može jako unaprijediti, posebice u dijelu birokracije koja u značajnom dijelu ‘koči’ poduzetništvo i investicije. No, poduzetnici ovdje imaju i veliku potporu lokalne razine”
, naglasio je Šišljagić.

Zamjenik ministra pak istaknuo je kako je u sklopu programa Poduzetnički impuls – Plan poticanja poduzetništva i obrtništva za 2012. godine, njihovo Ministarstvo odobrilo poduzetničkim potpornim institucijama (razvojne agencije, poduzetnički centri, poduzetnički inkubatori i tehnološki parkovi), bespovratna poticajna sredstva za 2012. godinu.

Ukupna vrijednost sredstava dodijeljenih poduzetničkim potpornim institucijama iznosi pet milijuna kuna, od čega su poduzetnici iz Osječko-baranjske županije dobili više od trećine. Uz to, još dva milijuna kuna ‘povukli’ su individualno i na tome im čestitam“, kazao je Pros.

[blockquote]Novi Zakon o poticanju investicija
Zamjenik ministra okupljenima je, uz projekte poticanja poduzetništva i obrtništva, predstavio novi Zakon o poticanju investicija i unaprjeđenju investicijskog okruženja kojima se značajno poboljšavaju investicijski uvjeti u Hrvatskoj, a posebno po županijama, gradovima i općinama. “Pozdravljamo te promjene, posebice činjenicu da će županijske i regionalne razvojne agencije, poput naše Slavonije i Baranje, dobiti veće ovlasti. Nadamo se kako će ovo rezultirati otvaranjem većeg broja novih radnih mjesta”, kazao je župan Šišljagić.[/blockquote]

VIDEO:

TEKST:  T. Levak, Glas Slavonije

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari