Dok Hrvatsku muči suša Vlada zaustavlja projekt navodnjavanja

Kako donosi Večernji list Vlada Zorana Milanovića zaustavila je pilot projekt navodnjavanja Kapinci - Vaška kojim se trebalo navodnjavati preko tisuću hektara.

 Kako donosi Večernji list Vlada Zorana Milanovića zaustavila je pilot projekt navodnjavanja Kapinci – Vaška kojim se trebalo navodnjavati preko tisuću hektara.

Danas kad u Hrvatskoj seljaci traže milijardu kuna zbog katastrofalne suše, što bi značilo čak 600 kuna novog neprihvatljivog troška za svakog zaposlenog u RH, bizarno zvuči informacija da je najveći projekt navodnjavanja, “pilot projekt navodnjavanja Kapinci-Vaška” – zaustavljen.

Radi se o projektu navodnjavanja 1280 hektara poljoprivrednih površina, udaljenih samo stotinjak metara od rijeke Drave, koje su trebale unaprijediti poljoprivredni razvoj tog dijela Virovitičko-podravske županije. Projekt je vrijedan 57 milijuna kuna, od kojih je država trebala osigurati 80 posto, a županija tijekom tri godine 20 posto novca. Desetak dana nakon što je u lipnju prošle godine premijerka Kosor na svečanosti u Kapincima otvorila radove, izvođač radova Alpine Bau krenuo je u posao. Prema usvojenom planu, država je ove godine trebala osigurati 30 milijuna kuna za nastavak gradnje. No, Vlada RH je u proljeće poručila da za navodnjavanje nema novca. Hrvatske vode dobile su tek 4 milijuna kuna za ovogodišnje radove.

Opširnije: www.vecernji.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari