Umjesto smanjenja PDV-a na hranu, Vlada smanjuje PDV u turizmu

Kako donosi današnji Glas Slavonije Vlada Republike Hrvatske smanjuje PDV na turizam, dok o smanjenju PDV-a na hranu u Banskim dvorima ne razmišljaju.

Iako se u trećem tromjesečju ove godine u Hrvatskoj očekivao preokret ili bar zaustavljanje gospodarskog pada, to se ipak nije dogodilo. Upravo suprotno, prema svim ekonomskim pokazateljima krizi u Hrvatskoj ne nazire se kraj i svi relevantni ekonomski stručnjaci predviđaju još veći pad hrvatskog gospodarstva do kraja ove godine te početkom sljedeće.

Kakav je rezultat osmomjesečne politike Milanovićeve vlade vidimo na svakom koraku – u padu BDP-a i potrošnje, izostanku investicija, rastu nezaposlenosti, padu industrijske proizvodnje i, u krajnjoj liniji, konstantnom padu životnog standarda najvećeg broja građana.

Novac građana završava u proračunu

Svi, pa čak i članovi Vlade, smatraju da će ove godine BDP pasti za oko 1,5 posto. Ekonomski analitičar dr. Željko Lovrinčević uvjeren je da će raspoloživi dohodak građana Hrvatske pasti između 4 i 5 posto. A najveći pad standarda osjetit će građani istoka Hrvatske, dakle građani najsiromašnijeg dijela Hrvatske.

Opširnije: www.glas-slavonije.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari