Sindikati: U Slavoniji je najteže

U Osijeku su u povodu Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva organizirane brojne aktivnosti-od okrugloga stola o psihosocijalnoj pomoći beskućnicima do podjele hrane i odjeće.

Hrvatska udruga sindikata svoju je konferenciju za novinare održala u Bizovačkim toplicama jer drže kako je u Slavoniji danas najteže.
Želeći što više građana uključiti u pomoć onima kojima je pomoć najpotrebnija, Mladež HDZ-a pokrenula je humanitarnu akciju “Osječani za Osječane- mali paket, veliko hvala”, a humanitarna Udruga Rijeka ljubavi u suradnji s mladima HDSSB-a na središnjem je osječkom trgu organizirala podjelu kruha i palačinki. Predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević drži kako je 20 posto hrvatskih građana siromašno zbog pogrešne politike Vlade.

Ni podjela Hrvatske na dvije statističke regije, kaže Matijašević, Slavoniji i Baranji neće donijeti ništa dobro. Ako se vladajući, ali i oporba, uskoro ne probude, bit će više radnih mjesta u trgovini nego u prerađivačkoj industriji, a promašene politike rezanja prava radnika, povećani porezi, rast inflacije i izostanak investicija Hrvatsku će odvesti u propast, zaključio je predsjednik Hrvatske udruge sindikata.

Više poslušajte u prilogu Radio Osijeka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari