Pomozimo malom Valentinu!

Još jedna nesretna priča dolazi iz Slavonskog kraja. Samohranoj majci Ani, koja sa sinčićem Valentinom (3) živi u podstanarskim prostorijama u dvorištu obiteljske kuće u Starom Topolju, potrebna je pomoć.

Naime, Ana je nezaposlena, od škole ima tek osnovnu pa, kaže, ne vrijede ni redovite prijave na biro jer posla za nju nema. A tek joj je 26 godina. Situaciju joj dodatno otežava i bolest, boluje od celijakije – organizam joj ne podnosi gluten, a od 2005. nema zdravstveno osiguranje pa je svaki svoj odlazak liječniku dužna platiti.

Kucala je Ana na sva vrata kako bi joj netko pomogao pa je tako jednokratnu pomoć, kaže, zatražila i u Centru za socijalnu skrb, no nije ju, kaže, dobila.

Molila sam bar bon za trgovinu, za hranu, no službenica mi je zaprijetila riječima: “Znate li vi što slijedi ako dijete nemate kako prehraniti?”, misleći pritom da će mi uzeti dijete. Otada ne prilazim Centru, ne dam svoje dijete” – kaže nesretna majka Ana za Glas Slavonije.

Na društvenoj mreži Facebook osnovana je i grupa pomoći pod nazivom “Pružimo ruku malom Valentinu“, koja je do sada okupila oko 500 članova. Majci bi,od pomoći dakako, dobro došao novac, no, prije svega, Ana moli za pomoć svojem djetetu.

[blockquote]”Bila sam jučer kod Ane i Valentina. I zatekla izrazito loše stanje. Potrebno im je doslovno sve: od hrane (sve), novaca, odjeće (za malenoga: deblja jaknica vel. 4,čarapice vel. 25-26, vestice, trenerkice, za Anu: zimska jakna, hlače veličina XS ili S jer je jako mršava, čarape, čizmice broj 37…), higijenskih potrepština pa sve do pribora za jelo (zdjele, tavice, tanjuri…). Kupaonica je neožbukana i strašno izgleda, ulaze im miševi kroz rupe u kupaoni u kuću, piri im hladno unutra. I to malo posuđa što ima pere u kadi jer nema gdje dalje. Svaka pomoć je dobrodošla! Ako imate bilo što viška, što Vi ili Vaše dijete nećete više obući i ne treba Vam pošaljite na adresu: Ana Knes, Dalmatinska 2, Staro Topolje, 35214 Donji Andrijevci. Ako želite financijski pomoći da otplati drva i da kupi potrebno, možete na broj računa za pomoć: Valentino Knes, PBZ 2340009 – 3215471786. Ana i Valentino Vam unaprijed zahvaljuju od srca!” [/blockquote]

Izvor: Glas Slavonije

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari