Burić: HDSSB će inzistirati na podjeli Hrvatske na 5 regija

Odluka hrvatske Vlade o dvije statističke regije prije ili kasnije past će u vodu, poručili su čelnici HDSSB-a sa skupštine te stranke u Cretu Bizovačkom. Ona je na štetu Slavonije i HDSSB se s time neće pomiriti, već će i dalje inzistirati na podjeli Hrvatske na 5 regija, poručeno je.


Zaostali smo zbog rata, a potom i zbog zapostavljanja središnje državne vlasti, a sada nam pokušavaju oduzeti i ono čime nam Europa može pomoći,kažu HDSSB-ovci.

Protivno je to i politici Europske unije, tvrdi Burić. Postoje 3 kotla, a oni bi uzimali i iz onog za nerazvijene. Svaki tanjur koji budu pojeli za projekte, gdje će im za njihov projekt, koji primjerice košta 100 milijuna eura, biti isplaćeno 85 posto sredstava natrag, umjesto 50 posto, toliko će manje ostati nama, upozorio je Burić.

Odluku će Vlada prije ili kasnije morati promijeniti, jer u Slavoniji i Baranji postoji politička snaga, koja neće šutjeti, zaključeno je na skupu.
Pristupnice HDSSB-u u Cretu do sada je potpisalo više od 200 članova, a za novog je starog predsjednika mjesnog ogranka izabran Luka Kozina.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari