Slavoncima nova linija za Zagreb 50 kuna skuplja i dva sata duža!

Nakon što su Hrvatske želježnice nedavno ukinule najbržu liniju iz Osijek za Zagreb, kao utjehu donijele su novu liniju koja je 50 kuna skuplja te putovanje traje dva sata duže!

Naime, u novi vozni red za 2013. godinu bit će uveden vlak na relaciji Osijek – Vinkovci s polaskom iz Osijeka u 5 sati kao veza za vlak IC 540 za Zagreb, a koji će na odredište stizati u 9.41. Isti će se vlak iz Zagreba vraćati u 15.20 sati s dolaskom u Vinkovce u 19.01, odnosno u Osijek u 19.49 sati, piše Glas Slavonije.

Prema izračunu na web stranicama HŽ-a, ukupna cijena karte za ovo putovanje koštati će vas čak 236 kuna, pedeset kuna više nego za ukinuti IC vlak iz Osijeka!

Očito da većina novih poteza HŽ-a  mora ići preko leđa Slavonaca i Baranjaca pa se tako u novom voznom redu gubi i linija za Mađarsku, na relaciji Sarajevo – Budimpešta i obrnuto. Što znači da više neće prometovati međunarodni vlak broj 258/259, kojim Slavonci gube jedinu izravnu željezničku liniju za Pečuh i Budimpeštu, ali i za susjednu Bosnu i Hercegovinu.

Opširnije: Glas Slavonije
Foto: SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari