Dimnjačari od 1. srpnja na krovove s prijenosnim PC uređajima!

 

Od 1. srpnja i dimnjačari postaju obveznici fiskalizacije, a taj datum donijet će i veliku novinu za njih.

Naime, uz četke i ostali pribor za čišćenje dimnjaka, dimnjačari će od 1. srpnja na krovove kuća i zgrada s prijenosnim PC uređajima! Njihov glavni PC uređaj ipak će biti smješten u uredu, dok će na krovišta će nositi manje, prijenosne PC uređaje u čiju su nabavku velik dio njih već krenuli.

Predsjednik Sekcije dimnjačara Hrvatske obrtničke komore Želimir Jakobović, koji i sam svoj dimnjačarski obrt priprema za 1. srpnja, kaže kako nema mjesta za negodovanje ovakvom odlukom.

Nema koristi od negodovanja zbog obveze fiskalizacije. Vrijeme do 1. srpnja treba iskoristiti za prilagodbu i nabavu opreme i to je to. Jedan PC uređaj bit će nam kancelarijski, a drugi će djelatnici nositi sa sobom na teren. Mali je, debljine mobitela i mislim da će biti praktičan. Cijena uredskog uređaja je oko 2.500 do 2.700 kuna, a prijenosnog oko 2.300 kuna. Trošak nije mali, ali ni dugoročno gledano, nešto što bi dovelo u pitanje daljnji rad” , rekao je predsjednik Sekcije za Glas Slavonije.

Tako će uvođenjem fiskalizacije i na krovove kuća, biti izbjegnute nepravilnosti i proizvoljnosti u davanju usluga i određivanju cijena.

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari