Međugeneracijska solidarnost u Sarvašu

Dana 23. ožujka 2013. započela je i jedna od radionica Udruge, koja za cilj ima okupiti mlade od 15 do 29 godina, da zajedno sa osnovnoškolcima svake subote kvalitetno provode vrijeme uz društvene igre, edukaciju na tablet računalima, te razgovor uz druženje i razmjenjivanje ideja.

Sarvaš je mjesni odbor Grada Osijeka, koji je za vrijeme Domovinskog rata bio pod okupacijom, pa se tako posljedice istoga na društveni život osjete i danas. Neki od kompleksnih problema s kojima se Sarvašani susreću je niska razina zainteresiranosti mladih za aktivnim djelovanjem i pomaganjem razvoja lokalne zajednice. Velik je broj onih koji, što zbog škole ili fakulteta, odlaze i većinu vremena i aktivnosti provode u drugim djelovima grada, te onih koji su se okrenuli tzv. "životu na ulici."

Sarvaš je, nažalost,  jedno od mjesta u Slavoniji i Baranji gdje pitanje problema konzumacije i zlouporabe droga u posljednje vrijeme uzima maha.


Osim NK "Sarvaš", Udruga "SportVirtual" jedina je koja okuplja mlade, a obuhvaća široko područje tematskim radionicama na kojima mladi razvijaju mnogobrojne vještine i kvalitete. Međutim, gospodarska situacija je trenutno loša, te iako mnogi prepoznaju potencijal Udruge, članovi iste nisu u mogućnosti financirati u potpunosti sve aktivnosti za koje postoji interes.

Iz tog razloga Županijski Savjet mladih Osječko–baranjske županije uključio se u sufinanciranje sredstava potrebnih za provođenje predviđenog plana i programa rada Udruge u predstojećem razdoblju. Druge aktinvosti koje će se provoditi u sklopu projekta "Međugeneracijska solidarnost" su među ostalim obilježvanja raznih međunarodnih svjetskih dana, organizacija radionica u suradnji sa Crvenim križem, organizacija inicijativa za očuvanje okoliša.

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari