U Ernestinovu otvorena 10. međunarodna kolonija mladih

U OŠ Ernestinovo 25. 3. 2013. u 10,00 h otvorena je 10. međunarodna kolonija mladih. Sljedeća tri dana dvjestotinjak mladih kreativaca u 11 radionica stvarat će svoj svijet na temu ovogodišnje kolonije "Ruke". Koloniju je otvorio izaslanik župana Andrej Bičak, savjetnik u Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu.

Nazočne je pozdravio i Matija Greif, načelnik općine Ernestinovo, rekavši kako je jedna mala općina ponosna što ima ovako veliko događanje i što može pružiti gostoprimstvo malim umjetnicima iz svih krajeva naše, a i susjednih zemalja.

U prigodnom programu sudjelovale su Piroška Hegyi na violini i Ana Stanković  na klaviru koje su izvele autorske skladbe Lady i Mars. Njihove je skladbe otplesala učenica OŠ Ernestinovo Maja Nađ. Tijekom programa nazočni su mogli na velikom projekcijskom platnu pratiti što crta Fran Radić, učenik Škole primijenjene umjetnosti i dizajna. Kroz program otvorenja vodile su nas učenice Anja Alerić i Mia Marković.

Povodom otvorenja Kolonije mladih u holu škole otvorena je izložba duboreza pod nazivom “Moja prva izložba” Josipa Bačmage i izložba učeničkih radova “Čipka” učenika OŠ Josipovac pod mentorstvom Gabrijele Radić.

Video prilog Slavonske televizije:

Tekst i foto: Kolonius.com
Video: STV

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari