Napreduje izgradnja poučne staze i vidikovca u Erdutu

U četvrtak 12.lipnja 2013. stručni tim za provedbu projekta uređenja poučne staze značajnog krajobraza Erdut obišao je teren u nadzoru do sada izvršenih radova.

Projekt izgradnje poučne staze zaštićenog krajobraza Erdut financira se u sklopu projekta integracije u EU Natura 2000, a vrijednost projekta iznosi 110.000,00 €, od čega se 103.000,00€ financira iz zajma Svjetske banke, a 7.000,00€ iz proračuna Općine Erdut. Nositelj projekta je Javna ustanova agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, dok je općina Erdut partner na projektu.


Predstavnici Izvođača radova, tvrtke Binder iz Osijeka, izvijestili su kako radovi teku prema planu, te je u tijeku postavljanje hrastovih stepenica na potezu od Erdutske kule do dijela šumskog puta.

U sklopu projekta postavljena su i dva razgledišta na kojima će se posjetitelji moći odmoriti, a uskoro predstoji i izgradnja vidikovca s kojega će se pružati jedinstveni pogled na Dunav i granicu sa susjednom Srbijom.

Područje na kojemu će uskoro biti poučna staza nalazi se pod višestrukom zaštitom, jer osim što je područje zaštićenog krajobraza, ono se nalazi u rezervatu biosfere Mura-Drava-Dunav, te će ulaskom Hrvatske u Europsku uniju postati i dijelom europske mreže Natura 2000.

Želja je svih dionika u projektu da se poučna staza koristiti za izlete i rekreaciju građana, ali i za organizirane dolaske vrtićke i školske djece koja će na primjerima moći potvrditi stečeno teorijsko znanje vezano uz prirodne vrijednosti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari