Otvorena poučna staza u Erdutu

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović u Erdutu je otvorio je poučnu stazu Značajnog krajobraza. Riječ o dva kilometra dugoj stazi s vidikovcima i hrastovim stepenicama od Erdutske kule do dijela šumskog puta.

Poučna staza nalazi se na prostoru pod višestrukom zaštitom, u rezervatu biosfere Mura – Drava – Dunav.

Radovi na izgradnji staze vrijedni gotovo milijun kuna financirani su iz Projekta integracije u EU Natura 2000, s 950 tiusuća kuna, a ostatak je osigurala općina Erdut. Projektom je obuhvaćena izgradnja i uređenje dva kilometra poučne staze, postavljene su informativne ploče i komunalna oprema, izgrađena su dva odmorišta i vidikovac koji je smješten uz Erdutsku kulu.

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode putem projekta integracije u EU Natura 2000 (NIP) u 2012. i 2013. godini uložilo je ukupno 35,2 milijuna kuna u turističko-posjetiteljske infrastrukture zaštićenih područja.

“Nije dovoljno biti samo ponosan na svoja prirodna bogatstva već ih je potrebno staviti u funkciju razvoja na održiv način”– rekao je Zmajlović i najavio kako će se u podizanje u kvalitete sadržaja posjetiteljske infrastrukture samo u Osječko-baranjskoj županiji uložiti više od 20 milijuna kuna.

Tekst i foto: Radio Osijek

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari