Aljmaš: Mladić iz plamteće kuće spasio bračni par

U ranim jutarnjim satima nedjelje veliki požar izbio je na kući obitelji Strahinjić na Trgu braće Radić, u neposrednoj blizini crkve u Aljmašu. Davor (41) i Mirela Strahinjić (37) pri tome su teže ozlijeđeni. Supružnike Strahinjić su iz plamteće kuće u posljednji trenutak spasili susjedi Petrijevčanin.

Bio je otvoren prozor i čuo sam maloga kako viče: “U pomoć! Spasite mi mamu i tatu!” Supruga, sin Juraj (24) i ja istrčali smo van i vidjeli da gori kuća prekoputa naše. Razbili smo prozor, ali od vatre i dima ništa se nije vidjelo u unutrašnjosti. Provalio sam kapiju i vrata i vidjeli smo siluete susjeda na podu. Moj sin je, ne razmišljajući, uskočio u kuću kroz prozor i susjede jedno po jedno dodao meni i supruzi. Oboje su bili u nesvijesti i groznom stanju, a susjedu je već zahvatila vatra i gorjele su joj ruke – priča Zdenko, inače djelatnik Glasa Slavonije, dodajući da su ubrzo pomagati došli svi susjedi koje je probudila buka.

Požaru koji je uzbunio stanovnike ovog marijanskog svetišta, prethodila je, prema svemu sudeći, obiteljska drama. Već u jutarnjim satima Aljmašem se proširila priča da je kuća zapaljena namjerno. Neki od susjeda koji su jučer ujutro promatrali napore vatrogasaca da suzbiju požar, čuli su da je sin Strahinjićevih istražiteljima rekao da ga je otac, neposredno nakon izbijanja požara, probudio i rekao mu da iziđe iz kuće. Zašto iz kuće tada nisu izašli Davor i supruga, još se uvijek ne zna, kao i je li posrijedi kazneno djelo.

Policija je obavila očevid i utvrdila da je kao uzrok požara isključen tehnički kvar. Vatrenu stihiju prouzročio je ljudski faktor, pa se istraga nastavlja.

Na gašenju požara sudjelovali su vatrogasci iz DVD Aljmaš, Jpvp Grada Osijeka, Dvd Dalj, Dvd Erdut, Dvd Bijelo Brdo.

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari