Hrvatska je Umjetnik Dunava 2013.

Lora Petak i Vinko Ljubičić iz O.Š. Josip Kozarac iz Semeljaca pobjednici su međunarodnog školskog natjecanja "Umjetnik Dunava 2013." koje je održano sredinom listopada 2013. godine u sklopu održavanja Water Summit-a u Budimpešti.



Poruka pobjedničkog rada  “Dunavski ljudi” jeste izgled i stanje rijeka u 2021. godini ukoliko se ne budu poduzele potrebne mjere za sprječavanje njihovog  zagađenja. Drugo mjesto na ovom međunarodnom školskom natjecanju osvojio je predstavnik Austrije, dok su treće mjesto osvojili učenici iz Slovačke. Nagrade pobjednicima te zahvalnice svim sudionicima takmičenja uručio je predsjednik Mađarske, Janos Ader.

Proglašenje pobjednika “Umjetnik Dunava 2013.” na nacionalnom natjecanju održano je 29. lipnja 2013. godine u Eko centru Zlatna Greda u sklopu obilježavanja Dana Dunava. Organizator ovog natjecanja na nacionalnom nivou je Udruga Zeleni Osijek. Natjecanje “Umjetnik Dunava 2013.” ujedinjuje djecu iz 13 zemalja koja žive uz sliv rijeke Dunav te ih potiče da upoznaju svoje lokalne rijeke i razmisle što za njih one znače. Natjecanje motivira djecu da razmišljaju o viziji Dunava kao multinacionalnoj sredini bogate kulture i tradicije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari