U Orahovici se natjecali u vožnji multikultivatora i guranju kosilice na 100 metara

Protekle nedjelje Orahovica je bila domaćin jednog neobičnog i zanimljivog natjecanja - 8. državne utrke multikultivatora.

Utrku su organizirali Red vitezova Ružice grada i Off road klub “Orahovica”. Sudjelovalo je ukupno 7 vozača motokultivatora, dva vozača motornih kosilica te dvojica natjecatelja koji su sudjelovali u guranju kosilice na 100 metara. 

Multikultivatori natjecali su se u tri discipline: do 5 ks, do 8 i iznad 8 ks. U kategoriji do 5 ks pobjedu je odnio dvojac Đuro Sekulić-Milorad Radaković, u konkurenciji do 8 ks pobjedu je odnijela ekipa Jugović-Nikolin iz Osijeka, drugo mjesto osvojio je dvojac Farkaš-Paločik iz Čačinaca dok je treće mjesto pripalo sinu i ocu Pateku, Draženu i Franji.  U najjačoj kategoriji iznad 8 ks pobjedu je odnio Nikica Marinić iz Orahovice, druga je bila također domaća ekipa u sastavu Damir Tomljenović-Slaven Zavada dok je treće mjesto pripalo Ivanu Hajnalu iz Zdenaca.

Najbrži u utrci motornih kosilica bio je Orahovčanin Dean Plužarić, dok je drugo mjesto osvojio Milan Ždero iz Osijeka.

Posebno zanimljiva bila je utrka guranja kosilica na 100 metara. Nakon dvije vožnje naslov pobjednika sa srušenim svjetskim rekordom od 22,25 sekundi, osvojio je Radivoj Bolić iz Orahovice dok je drugo mjesto osvojio Franjo Patek iz Nove Jošave.

Nagrade najuspješnijima uručili su Vlado Grgić, orahovački gradonačelnik Josip Nemec te glavni sudac natjecanja Ervin Kovač.

Foto: orahovica.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari