Započeli radovi na izgradnji nove dionice državne ceste kroz središte Antunovca

Vizura Antunovca uskoro će se značajno promjeniti. Naime, tamo su prošli tjedan započeli radovi na izmještanju državne ceste D518 kojom će se ubrzati promet od Osijeka prema Vinkovcima, te će za prometovanje izbjeći tri postojeća zavoja i time poboljšati sigurnost cestovnog prometa u samom središtu Antunovca koji će tako postati pješačka zona.

Investitor su Hrvatske ceste, a izvođač radova je tvrtka Osijek Koteks, koja ima rok za izgradnju ove dionice ceste duge 900 metara do 27. siječnja 2015. godine.

Ukupna vrijednost navedenih radova je 3,5 milijuna kuna, a socioekonomski i gospodarski učinak za Antunovac je značajan.

Naime, taj novi cestovni pravac otvara veliki potencijal građevinskog područja u središtu, za koji je već izrađen i sada u reviziji detaljni plan uređenja 20-ak hektara kvalitetnog prostora za širenje i urbanizaciju naselja, objekte kulturne i sportske namjene te poslovne objekte.

U pojasu obuhvata novog središta je i već izgrađena nova crkva sv. Antuna, koja će sada dobiti i novi pristup i otvoriti će se prostor za uređenje okoliša oko crkve i pratećih sakralnih objekata.

Realizacijom ovoga projekta se znatno utječe na poboljšanje kvalitete života lokalnog stanovništva i poboljšanje kvalitete prometne povezanosti unutar naselja. Gradit će se nove zgrade, trg, dio prostora se pretvara u sportsko-rekreativno, trgovačko, poslovno i stambeno područje. Time Antunovac, koji je samo koji kilometar od Osijeka, postaje mjesto još ugodnijeg življenja. Izvedbom nove cestovne dionice bitno se podiže razina sigurnosti i udobnosti odvijanja prometa.

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari