Meggle ugostio osječke vrtiće uoči Svjetskog dana mlijeka

Kako bi ukazali na važnost mlijeka, ali i pokazali kako se proizvodi ovaj visoko vrijedan prehrambeni proizvod, Meggle u suradnji s Dječjom osječkom kreativnom kućicom i osječkim GPP-om omogućili su predškolcima iz osječkih dječjih vrtića Mak i Stribor edukativno-zabavni posjet tvornici mlijeka i mliječnih proizvoda uoči Svjetskog dana mlijeka.

Mališane i njihove odgojiteljice na tramvajskim je stanicama u blizini vrtića dočekao “Meggle” tramvaj s tetama iz Dokkice, koji je, zahvaljujući GPP-u posebno organiziran za ovu prigodu, i odvezao ih do Zelenog polja gdje se nalazi osječka tvornica mlijeka.

U tvornici su vrtićarci imali prilike vidjeti proces proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda, od sirovine do mlijeka, jogurta, vrhnja, svježeg sira i svih drugih Meggle proizvoda kakve ih vidimo na policama trgovina.

Nakon razgledavanja tvornice, mališani su sudjelovali u maloj likovnoj radionici i animaciji uz glazbu i veselje te se počastili Meggle proizvodima. Nakon ugodnog druženja i novih znanja, vrtićarce je do njihovih vrtića odvezao Meggle tramvaj.

Obilježavanje Svjetskog dana mlijeka započelo je 2001. godine, kada je Organizacija za hranu i poljoprivredu UN-a naglasila važnost potrebe pristupa dovoljnoj količini visokokvalitetne hrane za uživanje u zdravom i aktivnom životu. Od tada mnoge zemlje širom svijeta 01. lipnja obilježavaju Dan mlijeka dajući ovoj namirnici globalno značenje.

Mlijeko je izvor zdravlja i hranjivosti, jedna od najcjelovitijih prehrambenih namirnica: izvor je visokokvalitetnih bjelančevina, ugljikohidrata, mliječnih masti, vitamina A, B, C, D, E i K, te minerala (kalcij, fosfor, kalij i magnezij).

I djeca znaju da se konzumiranje mlijeka i mliječnih proizvoda preporučuje svaki dan. Zato uživajte u gradskom životu dok mlijeko i mliječne proizvode za Vas spravlja Meggle!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari