Slavonci i Baranjci ne vjeruju izvješću WHO-a o kancerogenosti mesnih prerađevina

Upozorenje Svjetske zdravstvne organizacije o kancerogenosti crvenoga mesa i mesnih prerađevina nije previše zabrinulo Slavonce i Baranjce.

Ekipa RTL televizije posjetila je Vladimira Škrobo
Baju
u Karancu koji svakog tjedna topi čvarke. Ne boji
se Baja tvrdnji da je čvarak kancerogen i ne razmišlja o dijeti
povrćem.

Pa to je ipak, kad nešto zagrizeš, zagrizeš nešto
kvalitetno. Znaš da je to to. Povrće je dobro za salatu. Čovjek
kada je postao lovac prvo je lovio meso,
objasnio je Bajo
svoju logiku.  

 U pušnici Petra Dobrovca, slavonske su
delicije na dimu i čekaju blagdane. I pojest će se sve do zadnje,
ma koliko kancerogene bile.

Ja u to ne vjerujem, ni na kraj pameti mi nije da prestanem
jesti kobasicu, kulen, slaninu i šunku. Ako pređem na blitvu i na
mrkvu moj kraj je za kratko vrijeme i ja sam onda pod
lipama
, izjavio je za RTL Petar Dobrovac.  

A isto razmišljaju i veliki proizvođači slavonskih delicija.
 

Ovaj naš kulen koji je proizveden na tradicionalan način
sigurno nije kancerogen. Zaista znamo odakle dolazi meso i čime
je hranjeno
, izjavila je potpredsjednica Agrokora
Ljerka Puljić.  

Objava vijesti u ponedjeljak nije smanjila ni prodaju
kulena.  Miodrag Komlenić, predsjednik
predsjednik udruge proizvođača kulena, smatra da će konzumenti
koji vole taj tip proizvoda će ostati naši vjerni potrošači.

U Slavoniji i Baranji svi se slažu u jednome. Svjetskoj
zdravstvenoj organizaciji ne vjeruju odviše.

Izvor: Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari