ZOO poharala oluja

Zbog posljedica sinoćnjeg nevremena ZOO vrt ponovno je do daljnjega zatvoren. Puno je srušenih stabala i polomljenih grana po cijelom vrtu, oštećena je veterinarska stanica, a pored toga, po vanjskim nastambama kod jelena, muflona i prema fazaneriji, ponovno se podigla razina vode, koja opet prelijeva na staze za posjetitelje.

I u gradu je situacija slična, telefon ne miruje, građani, vatrogasci i Centar 112 dojavljuju na kojim su se lokacijama srušila stabla ili pale grane, tako da se djelatnici “Zelenila” trude obići sve adrese koje su im dojavljene.

Na terenu je 10 ekipa Radne jedinice “Zelenilo” što je tridesetak djelatnika i to sa svom raspoloživom mehanizacijom – dizalica, grajferi, JCB, bageri, tri kamiona, devet motornih pila, traktor s prikolicom nosivosti 10 tona…. Prema prioritetima se prvo uklanjaju velike grane i drveće, pa tek onda ostalo.
[span class=camera]FOTO i VIDEO: Snažno nevrijeme pogodilo Slavoniju i Baranju[/span]
Najviše je stradao park kralja Tomislava (Drvengrad), gdje je najveći broj stabala iščupan, središte grada (gdje su se od snažnog vjetra na nekoliko lokacija podigli krovovi, crjepovi i cigle, te je oštećeno i nekoliko automobila), te Retfala i Gradska četvrt Tvrđa, a najmanje štete su zabilježene na Jugu II i u Donjem gradu.

Iz RJ “Čistoće radilo je dvadesetak djelatnika i u dnevnoj i u noćnoj smjeni. I RJ “Čistoća” radi od sinoć od 21 h bez prestanka zbog velikog obujma posla- na terenu je dvadesetak djelatnika i u dnevnoj i u noćnoj smjeni.

Ekipe čiste strojno i ručno, po prioritetima, cestovne i pješačke površine od središta grada nadalje. Iako imaju doista pune ruke posla, u “Čistoći”kažu kako je ipak manja šteta nego zadnji put 11. svibnja, kad je naš grad zahvatilo slično nevrijeme.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari