''LC GRADSKO OKO''

U Belom Manastiru predstavljena aplikacija kojom će građani moći prijavljivati komunalne probleme

PR

Riječ je o modernom, učinkovitom i besplatnom sustavu za evidenciju i upravljanje zaprimljenim prijavama građana kojima je omogućeno na jednostavan način, tj. putem pametnog telefona ili računala, prijaviti komunalni problem

Prekjučer je u Belom Manastiru predstavljena aplikacija LC GRADSKO OKO kojom će građani, unutar administrativnih granica Grada Belog Manastira, sa samo nekoliko klikova moći prijavljivati komunalne probleme.

Aplikacija LC GRADSKO OKO u Beli Manastir stigla je u sklopu projekta Gradsko oko i Pazigrad Beli Manastir. Cilj projekta je, primjenom digitalnih tehnologija, poticati razvoj pametnih i održivih rješenja i usluga u Gradskoj upravi te brže otklanjanje komunalnih, prometnih i infrastrukturnih problema, kao i problema vezanih uz nepropisno odbacivanje otpada.

Riječ je o modernom, učinkovitom i besplatnom sustavu za evidenciju i upravljanje zaprimljenim prijavama građana kojima je omogućeno na jednostavan način, tj. putem pametnog telefona ili računala, prijaviti komunalni problem.

Šteta koja je posljedica vandalizma, oštećenja kolnika, prometnih znakova ili sprava na dječjim igralištima, nepokošena trava, problemi s javnom rasvjetom, nepropisno odbačen otpad i slično, sada je samo nekoliko klikova na mobitelu udaljena od relevantnih gradskih komunalnih službi.

Sustav ujedno daje mogućnost uvida u dinamiku rješavanja prijavljenih problema, a korisnik aplikacije koji je prijavio problem u svakom trenutku, na vrlo jednostavan način, može vidjeti u kojoj je fazi obrade njegova prijava.

Ciljne su skupine projekta svi građani s područja grada te drugi zainteresirani dionici, tj. tvrtke, gospodarski subjekti i institucije.

Projekt je sufinancirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu do 80 % prihvatljivih sredstava. Cjelokupna vrijednost projekta iznosi 17.685,32 eura, dok sredstva pomoći Fonda iznose 14.148,26 eura.

Evo i uputa o korištenju aplikacije

Dovoljno je u svoje mobitele učitati aplikaciju LC GRADSKO OKO koja je dostupna putem aplikacija Trgovina Play (za Android) ili App Store (za IPhone). Registracija i prijavljivanje mogući su i putem web stranice.

Za uspješno korištenje aplikacije na mobilnom uređaju potrebno je imati uključenu lokaciju (GPS) i podatkovni prijenos. Kao i za svaku drugu aplikaciju, potrebno se registrirati i izabrati svoj grad – Beli Manastir.

Prijavu komunalnih problema moguće je napraviti u tri koraka: izraditi ili izabrati fotografiju iz galerije, upisati adresu i u nekoliko riječi opisati problem. Na glavnom zaslonu klikom na EVIDENTIRAJ počinje prijava komunalnih problema.

Nakon prijave problema, građani će povratno dobiti poruku na registriranu e-mail adresu te će redovno primati obavijesti o promjeni statusa prijavljenog problema.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari