Osijek: U velikoj akciji ‘Auto-pija’ carinici zaplijenili 10 tona voća i povrća

Osječka auto tržnica jutros je bila meta carinskih inspektora. U velikoj akciji sudjelovalo je 43 ovlaštenih carinskih službenika i 6 službenika Porezne uprave.

Privremeno je oduzeto 10 tona različitog voća i povrća, 11 kg sitno rezanog duhana, 20 komada uređaja za punjenje filtera, te stotinjak različitih vrsta naočala za koje postoji sumnja u povredu prava intelektualnog vlasništva.

Akcija je provedena pred ulazom u veletržnicu. Prodavačima nije bilo jasno za kakav ih se prekršaj tereti. Dok su neki pomagali tovariti vlastitu robu, drugi su se zapljeni usprotivili.

Pa ja ne dam zato što sam je proizveo, ne švercam i ne dam. A oni oće silom da je otmu, u prekršaju sam samo što stojim ovdje na nedozvoljenom prodajnom mjestu drugo ništa, rekao je za RTL Goran Grabovčić iz Ivanova.

Nekim vlasnicima OPG-a nisu pomogli ni papiri o porijeklu robe, teretilo ih se za prodaju izvan prostora tržnice.

Evo dao sam izjavu da nisam mogao dobiti mjesto, poslali su me da prodajem vani, jer je sve zauzeto, pitao sam za natječaj, kako se može zakupit mjesto, rekli su da se ne može jer se svake godine ti isti produžuju, rekao je Dražen Miletić iz Koške.

Ukupno je podnesena 21 prekršajna prijava.

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari