Kulendayzi okupili više od 300 sudionika

Prošlog vikenda se u Osijeku održala trodnevna IT konferencija Kulendayz, koju je već petu godinu zaredom organizirala Microsoftova zajednica tehnoloških stručnjaka, a od ove godine u suradnji s BIOS-om i uz potporu udruge Osijek Software City.

Konferencija je okupila renomirane informatičke stručnjake, s ciljem razmjene specifičnih tehnoloških znanja i vještina s predstavnicima lokalne IT zajednice.

Cjelokupni događaj započeo je u petak, 13. rujna 2013. godine, pretkonferencijskim danom kada su na rasporedu bile cjelodnevne radionice sa sljedećim temama: Project Management, SQL Server 2012, Windows Phone i Private Cloud. Glavni konferencijski dan i svečano otvorenje konferencije se održalo se u subotu, 14. rujna u BIOS-u. Predavačima i sudionicima konferencije s nekoliko riječi su se obratili: Bernardin Katić, direktor KulenDayza i voditelj Microsoft zajednice Osijek, Jean Pierre Maričić, direktor BIOS-a, Nenad Bestvina, voditelj PMI ogranka Osijek, Tomislav Bronzin, u ime Ineta i HGK sekcije za IT, Tomislav Bilić u ime udruge Osijek Software City te Vladimir Ham, dogradonačelnik Osijeka.

Direktor konferencije, Bernardin Katić, je istaknuo kako peti KulenDayzi bilježe najveći interes IT stručnjaka iz Osijeka, Hrvatske i cijele regije dosad. Broj sudionika se povećao za trećinu u odnosu na prošlu godinu, kada su KulenDayzi okupili preko 250 tehnoloških stručnjaka iz cijelog svijeta.

Sudionici ovogodišnjih Kulendayza su imali priliku odslušati preko 40 zanimljivih predavanja, koja su bila podijeljena u pet cjelina: Advanced Development, Databases/BI, IT Pro, Project Management i Web/Mobile. Uz predavanja su se održale i rasprave, nazvane Open Session, koje su vodili sudionici konferencije, a raspored istih se kreirao za vrijeme trajanja konferencije. Svi prisutni imali su priliku okušati se u stolnom nogometu i kartingu te se na taj način zabaviti tijekom pauza.

Drugi dio glavnog dana konferencije održan je na eko-gospodarstvu Orlov put u Bilju, na kojem su se mogli kušati domaći gastronomski specijaliteti, rakija i sokovi. Nakon ručka su uslijedila predavanja i druženje, a navečer se održalo natjecanje Speaker Idol, na kojem su svi sudionici konferencije dobili priliku u pet minuta, pred žirijem, pokazati svoje govorničke sposobnosti na bilo koju odabranu temu. Ove godine pobjedu je odnio Andrej Radinger.

Nedjelja, 15. rujna, je bila rezervirana za izlet i druženje sudionika u Aljmašu u vinariji Janečić gdje su domaćini organizirali kušanje vina i upoznali posjetitelje s procesom proizvodnje. Nakon toga je bio organiziran ručak u Iloku, posjet starim podrumima i obilazak grada.

Iako su se održali već peti put po redu, KulenDayzi su bili pravo osvježenje jer se uvelike razlikuju od konvencionalnih konferencija. Ova konferencija je spoj promocije slavonskog i baranjskog kraja, dobre atmosfere te kvalitetnog i stručnog sadržaja, koji se u ljepotama prirode može predstaviti na jedan drugačiji i poseban način.

Tekst i foto: Ana Mišin
Video: STV

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari