Pobjede i Maca obilježile svjetski dan životinja

U petak, 4.10., na Trgu Slobode Udruga POBJEDE održala je akciju podjele obroka naziva HRANA ZA MIR – pokazna vježba iz solidarnosti i suosjećanja. Akcija se održala povodom Svjetskoga dana zaštite životinja.

Ideja akcije bila je potaknuti naše sugrađane i sugrađanke na suosjećajan i solidaran način razmišljanja i djelovanja. Svi obroci i namirnice koje su se na štandu dijelile dar su naših sugrađana i sugrađanki i neživotinjskoga su porijekla.

Budući da postoji mit o kompliciranosti i neekonomičnosti veganskog načina prehrane, pokazali smo upravo suprotno – od svakodnevnih, našem podneblju uobičajenih i jeftinih namirnica biljnoga podrijetla pripremili smo jednostavna i ukusna jela, a sva su bila začinjena posebnim začinima – suosjećanjem i solidarnošću!

Uz Udrugu Pobjede, Svjetski dan životinja na Trgu Slobode obilježila je i udruga Maca.
Kako je hrana naša svakodnevna, a samim time najbliža i najznačajnija veza s prirodnim poretkom i sa živim društvenim nasljeđem cilj nam je bio predstaviti veganstvo kao održiv način življenja, a vegansku prehranu kao put do svačijeg fizičkog i psihičkog zdravlja i konačno, do društvenoga sklada.

Ove smo godine obilježili Dan Životinja ističući kako je darivanje hrane vrhunska gesta ljubavi, a kao takva ona mora isključivati patnju i bol drugog živog bića. Nejedenje životinja i općenito, odustajanje od iskorištavanja drugog živog bića, odluka je koja korjenito mijenja naš odnos prema cijelom svijetu, mijenjajući postojeću paradigmu čovjeka kao predatora koji u borbi za svoj opstanak nužno mora potčinjavati druge sebi.
Stoga, hvala svima koji su sudjelovali u petak na Trgu Slobode u akciji HRANA ZA MIR i pokazali zajedno s nama, kako i suosjećanje i solidarnost putuju kroz želudac!

Istovremeno, od 11 do 17 sati u Azilu su psi strpljivo čekali u redu na povodce 80ak šetačica i šetača koji su se potrudili doći do Azila i tako i napuštenim psima našega Azila uljepšali taj dan.

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari