HeadOnEast

Osječko-baranjska županija predstavila najjače adute autohtone gastronomske i enološke ponude na najvećoj regionalnoj pozornici

OBŽ

Posjetiteljima su predstavljeni turistički potencijali Osječko-baranjske županije

Na Weekend Food Festivalu, najvećem regionalnom
gourmet događaju koji se od 14. do 16. travnja održavao u
Rovinju, jedan od istaknutih sudionika bila je i
Osječko-baranjska županija kao jedna od najvažnijih gastronomskih
i enoloških regija, ne samo u Republici Hrvatskoj, nego i u
zemljama bližeg okruženja. Tako je preko 2.000 posjetitelja iz
Hrvatske i inozemstva, uključujući i najeminentnije svjetske
chefove i restoratere, imalo prilike upoznati sve adute autohtone
slavonske i baranjske kuhinje te vinske ponude, koje su
predstavili proslavljeni chef Tomica Đukić,
direktorica TZ Osječko-baranjske županije, Ivana
Jurić
i renomirani sommelier Damir
Zrno
.

Jedan od glavnih razloga zašto Weekend Food Festival u Rovinju iz
godine u godinu privlači sve više profesionalnih kuhara,
ugostitelja, gastro entuzijasta te domaćih i regionalnih medija
su upravo cooking show radionice u režiji nekih od
najistaknutijih svjetskih chefova. Tako je, uz španjolskog
virtuoza Dabiza Munoza i danskog vizionara
Rasmusa Munka, pravi kulinarski spektakl za
okupljene priredio i Tomica Đukić, chef s puno utakmica u nogama,
koji je tijekom svoje masterclass radionice predstavio crnu
slavonsku svinju i oduševio prisutne, kako jelom, tako i pričom o
kraljici slavonskog stola.

Viziju o projektu HeadOnEast i turističkim
potencijalima istoka Hrvatske, predstavila je direktorica
Turističke zajednice Osječko-baranjske županije, Ivana Jurić, kao
sudionica na panelu “Brendiranje destinacija kroz
gastronomiju”
. Koliko strast prema hrani može biti
razlog za posjet destinaciji, bila je glavna tema panela, a
pritom je glavna riječ bila upravo o tome koliko važno imati
sustav opskrbe lokalnim namirnicama kao temelj za ponudu koja
nudi jedinstven gastronomski doživljaj.

Osim kroz cooking show chefa Tomice Đukića i panel raspravu o
brendiranju destinacije kroz gastronomiju, posjetitelji su
tijekom cijelog Weekenda mogli upoznati Osječko-baranjsku
županiju i iz prve ruke. U sklopu mobilne vinoteke koju je
Županija predstavila u posebnom izložbenom prostoru, posjetitelji
su mogli kušati vina Slavonije i Podunavlja uz
posebnu prezentaciju Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu
te sommeliera Damira Zrne o graševini i specifičnostima
baranjskog, erdutskog, feričanačkog i đakovačkog vinogorja. Park
prirode Kopački rit i TZ Osječko-baranjske županije iskoristili
su ovu priliku i pozvali posjetitelje da otkriju sve što nudi
istok Hrvatske već od proljeća.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari