U OŠ Retfala održano predavanje u sklopu projekta ‘Stari papir za Novi život’

Moto klub Kune u suradnji s Odjelom prevencije PU Osječko-baranjske i Gradskim Crvenim križem Osijek održalo predavanje u OŠ Retfala u sklopu projekta ''Stari papir za Novi život''

Predavanje na temu ‘Trgovanje ljudima‘ održano je u osječkoj Osnovnoj školi Retfala u utorak 10. prosinca, a u sklopu humanitarno-edukativno-ekološke akcije ‘Stari papir za Novi život’ koju provodi Moto klub Kune, sekcija motociklista Udruge ratnih veterana 3.A brigade ZNG ‘Kune’ u suradnji s Odjelom prevencije Policijske uprave Osječko-baranjske i županijskim Crvenim križem.

Akcijom koja obuhvaća prikupljanje starog papira u osnovnim školama prikupljaju se novčana sredstva za kupovinu prijeko potrebnih uređaja Klinici za pedijatriju KBC-a Osijek.

Dvadesetak osnovnih škola s područja Grada Osijeka uključilo se u akciju tako da u jednom danu učenici škole donose stari papir i odlažu ga u za to predviđen kontejner. Tako je bilo i u OŠ Retfala gdje su u zamjenu za stari papir, policijski službenik Odjela za prevenciju PU Osječko-baranjske Ivan Pakšin i Goran Latković ispred Gradskog Društva Crvenog križa Osijek, pred stotinjak učenika osmih razreda održali predavanje na temu ‘Trgovanje ljudima’.

Na predavanju su uz organizatore, učenike i nastavnike nazočili i predstavnici Grada Osijeka. Osmaši OŠ Retfala aktivno su se uključivali u predavanje postavljajući brojna pitanja na koja su predavači spremno odgovarali.

Trgovanje ljudima jedan je od najgorih zločina našeg doba, jer se trguje ljudskim bićima, čime se čini neprocjenjiva povreda ljudskih prava. Muškarci su najčešće žrtve zbog prisilnog rada, žene zbog prostitucije, a djeca zbog prosjačenja i prodaje obiteljima bez djece.

Akcija ‘Stari papir za Novi život‘ je:

1. Humanitarna

– novčana sredstva namijenjena su Klinici za pedijatriju KBC-a Osijek

– učenici skupljanjem starog papira u svrhu ove akcije razvijaju osjećaj humanosti i pomaganja drugima odnosno svojim vršnjacima koji se liječe na Klinici za pedijatriju

2. Edukativna

– službenik Odjela prevencije PU Osječko-baranjske učenicima drži predavanje na temu

3. Ekološka

– skupljanjem starog papira kod djece se podiže ekološka svijest o iskoristivosti starog papira i njegovu recikliranju

– skupljanjem starog papira djeca sudjeluju ne samo u očuvanju šuma, već i u očuvanju cijelog planeta

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari