Uz već tradicionalnu rakiju, Slavonci se odnedavno mogu hvaliti kako imaju i najbolji džin, koji je prepoznat i u svijetu
Orahovački kraj poznat je po vrhunskim vinima, a upravo je od
vina krenula priča o najboljem hrvatskom džinu obitelji Kostelac,
koja je slatko vino zamijenila džinom s okusom.
“Na proizvodnju vina nadovezale su se u međuvremenu proizvodnja
rakija i likera, znači da ne ispadne da smo sad s vina direktno
na džinove prešli. Imamo priličnog iskustva u destiliranju”,
objašnjava za RTL Krešimir Kostelac,
vlasnik destilerije.
Godine vrijednog rada prepoznate su u Londonu na prestižnom World
Gin Awardsu gdje su dobili nagradu za najbolji hrvatski džin.
“Definitivno nismo očekivali, ali to je stvarno jedno veliko
priznanje za naš dugogodišnji trud i rad jer je u kompletnoj taj
naš obiteljski posao uložena velika ljubav i veliko zalaganje”,
ponosno govori vlasnica destilerije, Kristina
Kostelac.
Ono što ga čini drukčijim su posebne jestive šljokice, ali i
voda.
Tajna kvalitete najboljeg hrvatskog džina je prirodna izvorska
voda. Ekipa RTL-a zato se došla uvjeriti u to na Papuk.
Crpe je na tajnoj lokaciji Parka prirode, a kao zahvalu, uživanje
je moguće s besplatnom ulaznicom za Park šumu Jankovac.
Brojne su dileme je li džin piće za muškarce ili žene, ali ipak
smo došli do rješenja.
“Za nas žene je jedna ovako zanimljivost što ima manje kalorija
za razliku od piva, vina i ostalog pića”, govori Kristina
Kostelac.
Uz već tradicionalnu rakiju, Slavonci se odnedavno mogu hvaliti
kako imaju i najbolji džin, koji je prepoznat i u svijetu. A
svega toga možda ne bi bilo da ovo piće nisu prepoznale
žene.
“Definitivno mogu biti sretan jer sam s ovim džinom usrećio jako
veliki broj žena, a i ponekog muškarca. Dame, živjele, uživajte
odgovorno i sa stilom”, za kraj poručuje Krešimir Kostelac.