Kožara postaje mali hotel s pristaništem za kruzere?

Odbor za razvoj, investicije i zapošljavanje osječke gradske uprave u isčekivanju je odgovora ministrice kulture o sudbini osječke Kožare.



Naime, prema pisanju Glasa Slavonije, Branko Bogdanović, tajnik tog odobra uputio je Ministarstvu prijedlog da se Kožara prenamjeni iz današnjeg objekta u propadanju u hotel koji je u svom sastavu imati i pristanište za kruzere. 

Sličan projekt već se provodi u Rijeci gdje je za nekadašnju tvornicu “Rikarda Benčića” već izdvojeno 120 milijuna kuna. Istom modelu nadaju se i u Osijeku, a cilj je turiste koji su trenutno samo na proputovanju riječnim kruzerima zaustaviti upravo u Osijeku.

Početna bi dokumentacija, kaže optimistično, trebala biti gotova do kraja godine, a realizacija cijelog projekta ne bi trebala trajati duže od tri do pet godina.

“Hoće li projekt biti sublimat javnog i privatnog partnerstva s bankom ili nova tvrtka u dioničkom obliku između banke i Grada, vidjet će se. Moguće je da projekt zainteresira još neke investitore. Sve to će se vidjeti, no u ovom je trenutku važno da se projekt dobro pripremi i prezentira Ministarstvu kulture,” kaže Bogdanović

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari