ulaganje od 20 milijuna kuna

Otvorena obnovljena i nadograđena Osnovna škola Briješće

osijek.hr

Grad Osijek uložio je oko 20 milijuna kuna u rekonstrukciju i dogradnju te opremanje OŠ Briješće, a dobrodošlicu u novu školsku zgradu, učenicima i nastavnicima poželjela je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš

Po prvi puta, učenici od prvog do osmog razreda Osnovne škole Briješće, od jučer su krenuli s nastavom u istoj školskoj zgradi. Naime, učenici od petog do osmog razreda do sada su putovali svakodnevno na nastavu u Čepin, a od danas će svi školu pohađati u Briješću. Dobrodošlicu u rekonstruiranu i nadograđenu školu u Briješću, učenicima je poželjela zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

– Ovo je još jedna lijepa priča kada je riječ o obrazovanju na području grada Osijeka. Ostvarili smo višegodišnje zahtjeve mnogih roditelja jer su od danas sva djeca osnovnoškolci iz Briješća krenuli u školu u svom naselju. Grad Osijek kao vlasnik školske zgrade, uložio je 18,6 milijuna kuna u rekonstrukciju škole, proširenje i dogradnju sportske dvorane. Tako je dosadašnjih 670 četvornih metara prostora škole prošireno na 3.100 četvornih metara. Osim toga, Grad Osijek je uložio dodatnih 1,9 milijuna kuna u opremanje škole i možemo istaknuti da je ovo jedinstven primjer jer je sva sredstva, oko 20 milijuna kuna, osigurao Grad Osijek, jedan dio iz svog proračuna, jedan dio iz kreditnih sredstava. – naglasila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Učenici koji pohađaju razrednu, ali i predmetnu nastavu, u školu će tako od danas ići u Briješću, a ono što slijedi su pravni koraci, prijenos osnivačkih prava s Osječko-baranjske županije na Grad Osijek. Potvrdio je to i zamjenik župana Goran Ivanović.

– Želim čestitati Gradu Osijeku, gradskoj upravi i gradonačelniku na uloženim novcima u ovu osnovnu školu. Specifična je situacija. Škola se nalazi na području Grada Osijeka, a osnivač joj je Osječko-baranjska županija. To znači da će predstavničko tijelo, odnosno Županijska skupština donijeti akt o prijenosu vlasništva. Škola se sada nalazi pod okriljem jedinice lokalne samouprave Čepin i drage volje ćemo tim aktom prenijeti vlasništvo na Grad Osijek. Lijep dan za svu djecu koja idu u ovu osnovnu školu i imaju prostor koji je stvarno adekvatan vremenu u kojem se nalazimo. Želim čestitati i reći da ćemo nastaviti brigu o svim osnovnim i srednjim školama koje se nalaze na području naše regionalne samouprave. – kazao je zamjenik župana.

Pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša Ljiljana Belajdžić istaknula je kako je dogradnja novih učionica, rekonstrukcija postojeće zgrade i izgradnja školske sportske dvorane u Osnovnoj školi Briješće jedan od velikih projekata Grada Osijeka.

– Dograđene su dvije etaže škole, rekonstruiran je postojeći dio, prenamijenjen i prilagođen novoj opremi, izgrađena je nova sportska dvorana s dodatnim sadržajima. Što se rokova gradnje tiče, ugovor za završetak je zaključen prošle godine u lipnju s rokom do početka ove školske godine koji je zahvaljujući angažmanu izvođača, osječke tvrtke Massa te uz stručni i projektantski nadzor tvrtke M-ing, također iz Osijeka, završen u roku. Potom je uslijedio natječaj za opremanje dvorane, za što je izdvojeno dodatnih 1,9 milijuna kuna. – rekla je pročelnica Ljiljana Belajdžić.

Nova sportska dvorana, učionice, kabineti, zbornica, sanitarni čvorovi, dizalo.. Rekonstrukcijom Osnovne škole Briješće, površina škole povećana je za oko 2.400 četvornih metara. Izgradnja interne prometnice i parkirališta također je završena, a u planu dovršetka u sljedećoj godini su sportski tereni, vrtna sjenica i amfiteatar.

– Lijepa je ovo priča u Briješću. Došli smo zato pozdraviti sve učenike i zaželjeti im dobrodošlicu u njihovu školu. U današnje vrijeme kada većina područja i gradova u Republici Hrvatskoj ima česte upite i problematiku smanjenja broja djece koja polaze škole, mi se u Osijeku možemo pohvaliti pričom u kojoj smo iz vlastitih sredstava dogradili školu i dobili potpuno novi obrazovni prostor i nove mogućnosti. – poručila je zamjenica gradonačelnika dodajući kako je uz podizanje pedagoškog standarda, najvažniji segment svakako – zadovoljstvo djece i njihovih roditelja koje je ostvarenjem ovog projekta Grada Osijeka, zaista stavljeno u prvi plan.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari