DONJI MIHOLJAC - Dvadesetak metara dugačka vatra na kojoj je ispečeno četrdeset kilograma slanine bila je glavna atrakcija pete miholjačke kobasicijade na kojoj je izložen pedeset i jedan uzorak domaće slavonske kobasice.
Najposjećenija smotra do sada okupila je poznavatelje slavonskih
specijaliteta iz cijele sjeverne Hrvatske. “Ministarstvo
poljoprivrede podržat će uvijek manifestacije koje čuvaju
tradiciju i izvorni proizvod”, rekao je ravnatelj Ureda za
poljoprivredno zemljište Željko Vincek,
čestitajući nagrađenima. Potporu je obećao i gradonačelnik Donjeg
Miholjca Stjepan Viduka, naglasivši da bi se
mogao izgraditi i svojevrsni brend u proizvodnji domaćih sušenih
kobasica.
Nagrada za najbolju kobasicu otišla je u Rakitovicu
Tihomiru Sklizeviću. Iako nije odao recept,
Tihomir je rekao da je tajna u zrelosti mesa, doziranju začina,
sušenju na panjevima bukve, jasena i graba te dozrijevanju na
hladnom zraku.
I.Korov (Glas Slavonije)