Đakovačka frizerka Zdravka peta u Europi

Višestruko nagrađivana đakovačka frizerka Zdravka Bulović ponovno je ostvarila zapažen nastup; na Europskom prvenstvu u Beču kao predstavnica Hrvatske ostvarila je visoko peto mjesto.

Višestruko nagrađivana đakovačka frizerka Zdravka Bulović ponovno je ostvarila zapažen nastup; na Europskom prvenstvu u Beču kao predstavnica Hrvatske ostvarila je visoko peto mjesto.

Visoki plasman donijele su joj dvije frizure u kategoriji “moda”. Izrađene na lutkama, jedna na spuštenoj, druga na podignutoj kosi, prava su mala priča kreativnosti, lepršavosti, originalnosti, nijansi boja, za kojima će posegnuti svaka mlada, modno osviještena žena. Peto mjesto Zdravka je osvojila u konkurenciji od 20 natjecatelja u različitim kategorijama, a prva četiri mjesta pripala su trima Francuzima i Talijanu. U ekipi frizera iz Hrvatske, uz Zdravku, bio je i đakovački frizer Zdravko Cedli, no bodovanje je teklo pojedinačno, a ne ekipno. I Cedli je također redoviti sudionik natjecanja, sa zapaženim rezultatima.

Đakovačkoj frizerki ovo je najviši plasman na međunarodnim natjecanjima. Natječe se od 1998. godine, a već u počecima ponijela je prestižan naslov državne prvakinje. Za njom su tri svjetska natjecanja, među kojima i ono u Chicagu, natjecanja po modnim metropolama Europe, kao i niz drugih na kojima je ostvarila pobjedu ili visok plasman, o čemu svjedoče brojni pehari i naslovi koji su obilježili njen 15-godišnji frizerski staž.

Osim što su prigoda za provjeru, dokazivanje znanja i spretnosti, natjecanja su i prigoda za praćenje trendova, prilika za vidjeti što drugi rade – kaže Zdravka. Pred njom su pripreme za novo, svjetsko prvenstvo u Milanu. Nastupu u Beču pomogao je i Grad Đakovo, zbog čega je Zdravka uputila javnu zahvalu gradonačelniku Zoranu Vinkoviću.

Tekst: Suzana Župan (Glas Slavonije)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari