FOTO: Biciklijada u organizaciji udruge žena Darda

Vožnja bicikla na lagan način sagorijeva kalorije i suvišne masnoće zbog čega se preporučuje onima koji žele smršaviti, tvrde brojni stručnjaci.

Vožnja bicikla na lagan način sagorijeva kalorije i suvišne masnoće zbog čega se preporučuje onima koji žele smršaviti, tvrde brojni stručnjaci.

Današnjem okupljenom mnoštvu nisu trebali takvi poticaji. Naime, sami su se uključili na sedmu biciklijadu koju organizira Udruga žena Općine Darda. Biciklijada je započela okupljanjem kraj simbola i ponosa Darde, jezera Đola i dvorca Esterházy. Okupljene sudionike pozdravila je predsjednica Udruge žena Cecilija Malović. Obratila je se s nekoliko toplih riječi i najavila načelnika Općine Darda, Antu Vukoje. Načelnik je naglasio kako mu je izrazito drago što ova Udruga djeluje na području Općine i svojim radom doprinosi njezinom ugledu, te otvorio biciklijadu.

Uz pratnju policije i Crvenog križa počela je vožnja kroz centar Darde do Bilja i na kraju cilj – eko gospodarsko imanje Orlov put. Zasluženi predah za bicikliste bio je očaravajući u predivnoj prirodi. I još kada vas dočekaju tako ljubazni domaćini, što reći! Prava uživancija, po riječima sudionika. Domaćini su bili izrazito susretljivi i svim su gostima pokušali predstaviti svoj rad. Naime, vlasnici su prve eko kuće u Hrvatskoj u potpunosti izgrađene od crnog bora iz obližnje šume i trske iz Kopačkog rita. Priznajem da sam i sama uživala u prirodnim ljepotama, ali i u obilasku životinja.

Nakon velikog odmora, oprostili smo se s domaćinima, predsjednica Udruge im se zahvalila, a mi krenuli dalje. Kamo? Pa nazad u Dardu na ručak koji je već sigurno spreman. Na Đoli, također u prekrasnom prirodnom okruženju, slijedio je grah. Mnogi ljubitelji tvrde kako su kuhari zaslužili svaku pohvalu! Uz ručak su tekle ne samo brojne čaše soka, već i vesela priča te pokoja pjesma. No kako ne bi sve ostalo samo na vožnji biciklom, uslijedile su brojne nagrade. Pa su tako bili nagrađeni najstariji i najmlađi sudionik, najmaštovitiji bicikl, načelnik Općine uz obvezu za sudjelovanje na idućoj biciklijadi. Najsmješniji događaj bio je kada su se hrabri sudionici odlučili sudjelovati u još nečemu, a to je bio izbor najlakšeg i najtežeg sudionika. Najlakša sudionica je, bez velike konkurencije, pobijedila s 33 kilograma. Velika borba vodila se u izboru najtežeg sudionika. Preciznim vaganjem izabran je gospodin s 129 kilograma! Nasmijao je brojne sudionike obećanjem da će na biciklijadi iduće godine biti vrlo dobar kandidat u izboru za najlakšeg sudionika.

Predsjednica Cecilija ističe kako je presretna odazivom mještana, ali i kako se nada da su svi uživali u zajedničkom druženju i rekreaciji.

Tekst i foto: Amra Hodžić

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari