Ugostitelji dižu cijene za Vezove

  Pojedini đakovački ugostitelji za nadolazeći, udarni vezovski vikend, pa i koji dan prije njega, kada se u Đakovu očekuju tisuće i tisuće posjetitelja, najavljuju, podići će cijene kave i drugih napitaka te pića.

Pojedini đakovački ugostitelji za nadolazeći, udarni vezovski vikend, pa i koji dan prije njega, kada se u Đakovu očekuju tisuće i tisuće posjetitelja, najavljuju, podići će cijene kave i drugih napitaka te pića.

Od četvrtka pa do kraja Vezova kava će u našem kafiću biti skuplja za dvije kune; osam kuna ‘nesica’, kapučino deset… – doznajemo u kafiću koji se sprema na ”vezovski” skok cijena. Mineralna u bočici od 2,5 decilitara već je ponegdje 10 kuna iako je drugdje osam, na nekim mjestima posljednjih je dana devet kuna. ”Vezovskim” poskupljenjem na osam kuna pojedini kafići tako će cijenu kave izjednačiti s osječkim cijenama mnogima najomiljenijeg napitka.

U gradu na Dravi, naime, osam kuna za šalicu kave ”na snazi” je već poodavno, iako ima lokala gdje se može dobiti i za šest, odnosno sedam kuna. Sadašnja cijena od šest kuna za kavu u Đakovu je dugo ”na snazi”, iako ugostitelji kalukuliraju o njenom podizanju još od povećanja PDV-a na 25 posto, no zajednički stav te branše u gradu o tome nije donesen jer ”nitko ne želi biti prvi s poskupljenjem”, a velik dio ugostitelja misli da će to biti krivi potez u ionako prisutnoj besparici.

Predsjednik Ceha ugostitelja Đakova Josip Tirić kaže kako on u svom lokalu cijene kave i pića za Vezove neće dizati, kao ni nakon njih.

Nisu vremena za veće cijene. Onaj tko za Vezove digne cijene mislim da neće imati neku dodatnu zaradu jer opća je besparica. U svakom slučaju, hrabro od svakog tko se za vezovski vikend odluči za veće cijene – ocjenjuje Tirić.

[blockquote]Za Vezove naplaćivao i – uslugu!

Đakovčane i njihove goste za prošlogodišnje je Vezove neugodno iznenadio potez jednog ugostitelja iz centra grada koji je tijekom smotre na svaki račun naplatio i cijenu – svoje usluge. Naplaćivao ju je jednu kunu, a nezadovoljni gosti jedan su takav njegov račun, u znak nezadovoljstva, objavili i na Fejsu. Njegov potez nije naišao ni na odobravanje ostalih ugostitelja pa je u svojoj ‘praksi’ ostao osamljen…[/blockquote]

Tekst: Suzana Župan (www.glas-slavonije.hr)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari