Bal Roma u Dardi: Izabrani Knez Roma i najljepša Romkinja

Bal Roma u Dardi najveći je događaj i zabava za baranjske Rome, a isti se održao 11. i 12. srpnja 2012. u dijelu Darde poznatom pod nazivom Novo naselje.


Bal Roma u Dardi najveći je događaj i zabava za baranjske Rome, a isti se održao 11. i 12. srpnja 2012. u dijelu Darde poznatom pod nazivom Novo naselje.

Na tradicionalnom balu koji se uzastopno održava posljednjih 15 godina biraju se Knez Roma i najljepša Romkinja. Propozicije izbora kažu da djevojka koja se natječe ne smije biti mlađa od 14, ali ni starija od 25 godina. Također, djevojka ne smije biti udana, rastavljena ili udovica, niti majka ili u drugom stanju. Knez Roma je muška bogatija osoba kojoj se ostali Romi tijekom godine mogu obratiti za pomoć. Za ovogodišnjeg Kneza izabran je Tomislav Radosavljević – Roto, a za miss Romkinja Tamara Đurđević.

Nikola Đurđević – Čingo, glavni organizator, kaže da je Bal tradicija koja se svake godine održava uz Petrovdan, a da se za nju svi darđanski, baranjski, ali i ostali Romi, pripremaju tijekom cijele godine.



Oba dana Bala bila su posjećena od velikog broja Roma, ali i ostalih sumještana koji kažu kako vole posjetiti Bal Roma i uživati u atmosferi koja je iz godine u godinu sve bolja.
Cijele noći svi prisutni pjevali su i plesali uz glazbu uživo, ali i uživali u nastupu RKUD – a Darda.
Darđanski Romi tvrde kako se oni znaju najbolje zabaviti, ali da su na njihove zabave svi uvijek dobrodošli.

Tekst i foto: Amra Hodžić

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari