Tvrtka Modo interijer studio otvorila tvornicu namještaja u Dardi

Ministri Tihomir Jakovina i Gordan Maras otvorili su danas u poslovnoj zoni Darda novu tvornica namještaja  Modo interijer studio d.d. Riječ je o investiciji vrijednoj 5 milijuna u tvornici koja gotovo sav svoj asortiman plasira na inozemna tržišta. Javlja Mirta Milas.


Vlasnik i direktor Miroslav Mršo prvi je komad namještaja napravio prije šest godina sebi za dušu, potom za prijatelje i tako je krenulo.
Nova tvornica od 1000 četvornih metara, vrijedna je 5 milijuna kuna. Orijentirani su uglavnom na inozemna tržišta jer su to parneri koji plaćaju u roku. Mršo ističe kako je potražnja za namještajem od slavonskoga hrasta iznimno velika te im je i novoizgrađeni prostor već premali. U počecima su zapošljavali osmero ljudi,a danas ih je tridesetak s namjerom otvaranja novih radnih mjesta. Specifični su i po tome je njihova proizvodnja ekološka –nema korištenja kemijskih tvari, namještaj premazuju biljnim uljima, a otpad koriste za proizvodnju peleta i ogrjev.

Sve su to razlozi koji su na otvorenje doveli dvojicu ministara Tihomira Jakovinu i Gordana Marasa koji je ovom prigodom istaknuo kako je Modo interijer brzo rastuća tvrtka  kojoj je pomoć države od 900 000 kuna dobro došla jer će u budućnosti zapošljavati 50 ljudi. Dodao je kako se u drvoprerađivačkoj industriji izvozi roba u vrijednosti od oko 2 milijarde i 800 milijuna kuna, no uglavnom je riječ o sirovini. Taj se trend mora okrenuti te treba ustrajavati na stvaranju više tvrtki poput ove koje stvaraju dodanu vrijednost  i tako donose najviše koriste hrvatskome gospodarstvu.

IZVOR: Radio Osijek

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari