Ledena berba Cabarnet sauvignona u Belju

U vinogradima Vina Belje na lokaciji Karanačko brdo jutros je održana ledena berba Cabernet sauvignona...

U vinogradima Vina Belje na lokaciji Karanačko brdo jutros je održana ledena berba Cabernet sauvignona. Za Vina Belje ledena berba Cabernet sauvignona najljepši je završetak uspješne vinogradarske i vinarske godine koju su obilježili redizajn kompletnog asortimana i zlatna medalja Mundus vini za Graševinu berbe 2011.

Iako je hrvatsko Podunavlje regija graševine, na odabranim pozicijama beljskih vinograda iznimne rezultate daju i crne sorte, Cabernet sauvignon i Merlot, što je najbolje potvrdila zlatna medalja i regionalni trofej Decantera za Merlot, berbe 2008.

S vjerom u veliki potencijal Cabernet sauvignona Vina Belje su na nešto manje od jednog hektara vinograda ostavila grožđe za ledenu berbu.

Prva ledena berba Cabernet sauvignona u hrvatskome Podunavlju i jedna od prvih ledenih berbi ove sorte općenito u Hrvatskoj obavljena je jutros u 8 sati na temperaturi od -9 do -7C na lokaciji Karanačko brdo, u Baranji.

Gotovo pet tona smrznutih bobica dat će oko 1.200 litara ledenog vina Cabernet sauvignon namijenjenog za posebne užitke.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari