U domu mjesnog KUD-a, odazvalo se 30-ak majstora
kobasičara iz Grabovca, Kneževih Vinograda, Belog
Manastira i Osijeka, a jedan uzorak prijavila je ekipa
čak iz Opatije.
Komisija koja je bila sastavljena od četiri člana imala je puna
usta posla i teško je bilo presuditi koji recept će ponijeti
titulu najboljeg. No osječka braniteljska zadruga Donji
grad, uspjela je zadovoljiti kriterije komisije te je
i ove godine odnijela pobjedu.
Drugo mjesto osvojila je kobasica opatijske ekipe, treći je bio
domaćin, Zdenko Jumić, dok su svi ostali zauzeli
izvrsno četvrto mjesto.
“Kobasicu radimo prema tradicionalnoj baranjskoj recepturi,
pa naš proizvod možemo nazvati “baranjski recept, osječka
volja” , ispričao je za
Glas Slavonije Zdenko Jumić, predsjednik Skupštine
braniteljske zadruge Donji grad, te dodao kako je naglasak
njihove kobasice na domaćoj svinji i paprici
proizvedenoj u nekom od baranjskih mađarskih sela.
SiB.hr