Šišljagić o razlozima Maksimovićeve ostavke

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine OBŽ mr. sc. Zlatko Maksimović razriješen je sa funkcije predsjednika Skupštine na svoj osobni zahtjev podnošenjem neopozive ostavke zbog zdravstvenih i osobnih razloga.

Cijeli ovaj slučaj koji je jučer kulminirao ostavkom gospodina Maksimovića započeo je u travnju 2012. godine, kada je Branimir Glavaš u mostarskom zatvoru zaprimio pismo njemu nepoznate osobe koja tereti gospodina Maksimovića za primanje mita, a nakon čega je  pismo optužujućeg sadržaja uputio nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku 16. travnja 2012. godine.

Nekoliko dana kasnije zaprimio je i pismo roditelja iste osobe, koje je na isti način proslijedio nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu na postupanje dana 22. travnja 2012. godine. Dakako da sam o ovoj situaciji od strane gospodina Glavaša u cijelosti bio upoznat, rekao je na današnjoj press konferenciji Vladimir Šišljagić.

U svezi predmetnog slučaja i sam Šišljagić prije otprilike mjesec dana u svojstvu svjedoka dao je iskaz pred nadležnim tijelima, pa o detaljima samoga slučaja nije mogao govoriti s obzirom da se radi o USKOČKOM predmetu.

Prošli tjedan Zlatko Maksimović upoznao je župana s činjenicom da je u svojstvu okrivljenika zaprimio poziv zagrebačkog USKOK-a na ispitivanje zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog posredovanja.

U utorak sam priopćio dr. Maksimoviću da ću na sjednici Skupštine OBŽ predložiti njegovo razriješenje s funkcije predsjednika Skupštine, te mu ostavio poslovničku mogućnost da sam podnese neopozivu ostavku, što je gospodin Maksimović neposredno pred početak sjednice Skupštine i učinio, i sam svjestan da teret kaznenog djela za koji je protiv njega pokrenut postupak u USKOK-u predstavlja ozbiljnu zapreku daljnjem obnašanju funkcije predsjednika i normalnom radu županijskog predstavničkog tijela, dodao je Šišljagić.

Šišljagić je dodao se nada i vjeruje da će Maksimović u ovom postupku dokazati svoju nevinost, ali i da je potpuno jasno da Županija i on  osobno ne mogu dopustiti da postoji i najmanja sumnja u eventualne protuzakonite radnje bilo dužnosnika, bilo djelatnika Osječko-baranjske županije. Pozvao je i sve one koji imaju saznanja o nepravilnostima ili počinjenu kaznenih djela da ih bez odlaganja prijave nadležim institucijama.

SiB.hr 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari