Veliko zanimanje građana za ‘Belišćanske gradske vrtove’

Grad Belišće pokrenio je jedan zanimljiv i hvale vrijedan projekt pod nazivom “Belišćanski gradski vrtovi”, u okviru kojega će Gradska uprava besplatno ustupiti 150 malih vrtova, svaki površine oko 60 kvadrata, zainteresiranima za vrtlarenje.

Namjeravamo svim zainteresiranim stanovnicima Belišća omogućiti korištenje, bez naknade, zemljišta nekadašnje Belišćanima poznate “školske bašče” (iza “mebl fabrike”). Zemljište će biti rasparcelirano, uređeno i dodijeljeno onima koji žele uzgajati vlastitu hranu, a za to nemaju mogućnosti, što bi moglo znatno poboljšati zdravlje i način života građana Belišća, ali i olakšati preživljavanje u ovim kriznim vremenima – prezentirao je gradonačelnik Belišća Zvonko Borić ovaj projekt.

Zemljište kod stare škole koje je predviđeno za Belišćanske gradske vrtove je preorano, a prvi radovi se očekuju već u proljeće.

Cilj ovog projekta je pridonijeti razvoju ekološke osviještenosti i potaknuti građane na zdrav način života ekološkim vrtlarenjem i proizvodnjom zdrave hrane za vlastite potrebe.

Ovo je tek početna faza, a planovi i želje su da to ne ostane samo na vrtovima, nego da se na ovom prostoru uskoro izgrade i novi sadržaji koji bi od tog prostora načiniti pravu malu oazu usred grada, za kojom danas mnogi žude, a koja će se nastojati oplemeniti uz pomoć sredstava iz fondova EU.

Građani su pokazali veliko zanimanje za ovaj projekt odazvavši se u velikom broju na preznetaciju koja je bila održana u utorak.

Pozivaju se i svi ostali građani koji su zainteresirani za obradu vrta na gradskoj parceli da se jave u Grad Belišće na tel. 400 – 633, a prijavnicu (prijavnica) možete ispuniti i putem interneta.

SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari