Mlinar u Osijeku otvorio najveću tvornicu bureka

Sredinom studenog s radom je počela prva specijalizirana tvornica bureka u Hrvatskoj. Tvornica se nalazi na 5.500 četvornih metara bivše tvorničke hale Elektro-Osijeka, a sagradio ju je poduzetnik Mato Škojo, čelni čovjek Mlinara.

Tvornica je jedna od najmodernijih pekarskih pogona u ovom dijelu
Europe, trenutno ima instalirane četiri proizvodne linije s
kapacitetom proizvodnje od 430.000 komada bureka na
dan
, a kada pogon dobije dvije dodatne linije ta brojka
će se popeti na 700.000 bureka dnevno. Izgradnja je stajala
40 milijuna kuna.

Tvornički burek radi se isključivo sirovinama hrvatskog
podrijetla (brašno, svježi sir, meso, krumpir, špinat, luk) od
pozantih dobavljača. Burek se u osječkom pogonu proizvodi šest
dana u tjednu, a puni se s desetak vrsta različitih nadjeva, u
slatkim i slanim kombinacijama, različitih veličina i oblika.

Osječki burek već se izvozi u mnoge europske države poput
Švedske, Francuske, Mađarske, Poljske, Australije, a sljedeći
tjedan i Australci će imati priliku probati burek koji se radi
isključivo domaćim sirovinama od najrenomiranijih dobavljača.

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari