Među prvim asocijacijama na Slavoniju i Baranju svakako je domaća hrana, proizvedena od domaćih sirovina. Poštujući dugogodišnju tradiciju proizvodnje mesa i vrhunsku kvalitetu proizvoda od mesa u Belju se proizvode autentični, domaći proizvodi tipični za Baranju i Slavoniju, nazvani Delicije s okusom tradicije. Nova delicija iz Belja koja će se naći na policama trgovina ovoga ljeta je Kulenova seka, domaća trajna kobasica koja se zbog imena često povezuje s kulenom.
Puno je sličnosti koje odlikuju Kulenovu seku i Baranjski kulen,
a najvažnija poveznica je ručna proizvodnja od najboljih dijelova
svinjskog mesa i birane crvene mljevene paprike koja daje poseban
okus i laganu pikantnost ovim delicijama. Kulenova seka je
karakteristična i po svom obliku pa je za razliku od kulena duža
i uža s pravilnim užim promjerom. Kulenova seka se dimi na
prirodnom dimu i zrije u kontroliranim uvjetima, nakon čega
postiže težinu od otprilike 600 grama te se pakira u vrećicu koja
čuva njenu svježinu i okus.
Kao jedna od najvećih poljoprivrednih kompanija u regiji Belje je
i najveći proizvođač Baranjskog kulena koji je dio zaokruženog
procesa proizvodnje koji započinje poljoprivrednom proizvodnjom
na vlastitim oranicama i farmama Belja. Jedinstveni ovalni oblik
Baranjskom kulenu daje prirodni ovitak, a pun i bogat pikantni
okus dolazi od zrelog mesa, najfinije crvene paprike i papra.
Osim brojnih nagrada za kvalitetu Baranjski kulen je ponosni
nositelj zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla za područje
cijele Europske unije koja jamči njegovu visoku kvalitetu,
tradicionalnu recepturu i tradicionalnu proizvodnju.
Kulenovu seku potražite u rashladnim škrinjama omiljene trgovine.