Slučaj bećarac: ”Nije pjevao priđi bliže! Pjevao je: Skini gaće!”

Slučaj bećarac jedinstven je u hrvatskoj pravosudnoj praksi. Podsjetimo, još 2015. godine u sklopu manifestacije Ljeto valpovačko, danas optuženi Branimir Čolaković pjevao je u povorci sudionika i za to zaradio prekršajni prijedlog jer je omalovažavao i diskriminirao policijsku službenicu.

VIDEO Policija se žalila na oslobađajuću presudu: Bećarac je ponovo pred sudom!

Naime, Čolaković je prema navodima policajke koja je osiguravala povorku pjevao posprdni bećarac ”Mala moja ti u plavoj bluzi, skini gaće pa mi se naguzi!” dok sam optuženi tvrdi kako to nikad ne bi pjevao već su njegove riječi bile ”priđi bliže pa mi se naguzi.”

U prvom suđenju, sud je Valpovčanina oslobodio, ali se na presudu žalila PU Osječko-baranjska pa je sve ponovo završilo na sudu.

Inače, prema pisanju Index.hr, jučerašnje ročište proteklo je u poprilično napetom tonu s obzirom da je na navode policajke Marije Iličić, Čolaković istu priupitao može li se uopće pogledati u ogledalo.

Kakav će pravorijek sud donijeti ovoga puta, teško je prejudicirati, ali je sam Čolaković istaknuo kako očekuje oslobađajuću presudu. 

SiB.hr
Foto i video: Davor Javorović/Pixell

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari