2. do 23. prosinca

Advent u Jelisavcu 2023. [PROGRAM]

Ova tradicionalna manifestacija, koja se održava već petu godinu zaredom, posvećena je došašću te ima za cilj pružiti mještanima i posjetiteljima nezaboravno iskustvo obogaćeno ljepotama i zanimljivostima tog posebnog razdoblja

Mjesni odbor Jelisavac, u suradnji s Maticom slovačkom Jelisavac, Društvom ”Naša djeca”, Neformalnom udrugom žena Jelisavac, SKUD-om Ivan Brnjik Slovak, Nogometnim klubom “Vihor”, Društvom iz Oštara, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom, Lovačkim društvom “Sokol” te učenicima Osnovne škole Ivan Brnjik Slovak, i ove godine priređuje Advent u Jelisavcu. Ova tradicionalna manifestacija, koja se održava već petu godinu zaredom, posvećena je došašću te ima za cilj pružiti mještanima i posjetiteljima nezaboravno iskustvo obogaćeno ljepotama i zanimljivostima tog posebnog razdoblja.

Ispred crkve sv. Elizabete postavit će se jaslice, a stvarat će se i adventski vijenac u različitim izvedbama. Program započinje svake adventske subote u 18 sati paljenjem svijeća na adventskom vijencu, uz prigodan program i molitve ispred crkve u Jelisavcu.

Uz prisutnost crkvenog zbora, svirača SKUD-a Ivan Brnjik Slovak te učenika Osnovne škole koji će izvesti recitacije i igrokaze, posjetitelji bit će uronjeni u duh blagdanskog ozračja.

Nakon ceremonije ispred crkve, događanja se nastavljaju ispred Kulturnog centra Slovaka, gdje će se posjetitelji moći družiti uz raznovrsnu gastronomsku ponudu hrvatskih i slovačkih specijaliteta te uživati u glazbi i plesu. Organizatori pozivaju mještane, OPG-ove te sve zainteresirane da se pridruže i prezentiraju svoje proizvode na ovoj veseloj manifestaciji.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari